marți, 13 ianuarie 2009

Povestea ibricului...rosu!





Sigur va intrebati cum de am ajuns la acest sentiment. E o poveste scurta si sper sa nu va plictiseasca.
In ultimul timp am remarcat diversificarea preocuparilor cercetatorilor de pretutindeni. Aspecte pe care le credeam sortite ignorantei eterne sunt aduse in actualitate. Exceleaza in acest domeniu, ghici ciuperca..britanicii, americanii, dar nici australienii, germanii, cei din Noua Zeelanda sau rusii nu stau mai prejos. Iata cateva din cele mai noi comunicari stiintifice ale acestora. Anul trecut specialistii din Noua Zeelanda au anuntat ca au produs ceapa care nu va mai deranja rimelul si fardul gospodinelor. Desigur ca trebuie apreciata
cum se cuvine nobila si generoasa lor preocupare. Mai este doar un mic impediment. Obtinerea in culturi obisnuite a acestei pretioase legume se poate realiza doar peste 20 de ani. Mare pacat!
Tot in 2008 britanicii au facut o descoperire uluitoare. Au determinat durata dragostei, a iubirii.
Da, ati auzit bine! Si miturile conform carora iubirea dureaza toata viata , pana la despartirea
fizica, sau si dupa, s-au spulberat! Ei bine, dragostea dureaza exact doi ani, doua luni si 25 de zile. Pacat ca si aici exista o discriminare. Unii dintre noi prind si un an...bisect!!? Dar sa revin la...ibric. Cercetatorii de la Harvard au facut recent o comunicare. Revolutionara. Concluzia formulata este urmatoarea. Un internaut care opereaza 2-3 cautari cu Google produce tot atat dioxid de carbon cat se produce prin fierberea unui ou intr-un ibric rosu. Se observa ca nu exista nicio precizare in afara de culoarea ibricului. Fiindca ar putea intra in discutie si alte aspecte. De pilda provenienta si marimea oului. Doar poate fi de prepelita, gasca , strut, etc., etc.! De asemenea nu au pomenit nimic despre procedeul de fierbere. Microunde? Aragaz? La foc de lemne sau de carbuni? Dar de ce nu la soare? Apoi despre modul de preparare. Oua tari, moi, semi? Curios sau nu, nici materialul din care e confectionat ibricul nu pare a fi implicat. Ca e din ceramica, aluminiu, alama sau otel inox, se pare ca nu are importanta. Deci, singura incriminata este culoarea ibricului! Apoi, plecand de la aceasta concluzie au mai avansat o ipoteza. Deoarece domeniul IT produce aceeasi poluare ca si aviatia, se va reduce considerabil, pana la disparitie. Si probabil atunci avioanele vor fi dirijate de...pilotine!

Iata de ce am aruncat astazi ibricul! Pe cel rosu!



Un comentariu:

Răzvan spunea...

Da. ;-)
Asa e.
Nu stiu de unde scot stirile astea; cele cu 'cercetatorii britanici' mi se pare ca apar cel mai des si Libertatea si-a facut o regula din a publica astfel de stiri.
Am citit si eu ceva despre polurea data de computere (in timpul unei cautari) sau de serverele Google in acelasi timp, dar nu se zicea nimic de rosu..poate a fost doar o traducere defectuoasa..:-)
Aici